Nu ik nieuw ben hier in Soest, krijg ik vaak de vraag: “Hoe werk jij als holistisch therapeute ?”
In plaats van direct te antwoorden, heb ik ervoor gekozen om onderstaand referentie verhaal te vertellen.
Veel leesplezier toegewenst.

 

“Ik en mijn man waren zeer sceptisch over het begrip ‘holistische coaching’, maar omdat een vriendin van mij bleef aandringen met ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, heb ik toch de stap genomen.

We hebben een zoontje van 9 maanden dat erg slecht sliep. Hij hield gedurende zes maanden ’s-nachts het hele gezin wakker. Nadat we onze huisarts hadden bezocht, zijn we verschillende ziekenhuizen afgelopen en hebben we diverse testen laten uitvoeren. Hier kwam echter niets uit en niets hielp.

Toen mijn vriendin Patricia aanraadde, was mijn eerste reactie “Hoe kan zij mij wel helpen ?”. Ik was dan ook erg sceptisch tijdens onze eerste afspraak.
Patricia nam alle tijd om naar mijn verhaal te luisteren en richtte daarna haar aandacht op ons zoontje. Ik heb haar geobserveerd terwijl ze met hem aan het praten was, maar er waren geen woorden.
Alles verliep in stilte, en toch was het voor mij duidelijk dat er werd gecommuniceerd.

Toen ze klaar was heeft ze me uitgelegd waar mijn zoontje mee zat. Hij was boos en gefrustreerd, omdat hij door mij geremd werd en zich daardoor niet kon uiten. Ik was te bezorgd, gaf hem geen vertrouwen en gaf hem daardoor ook te weinig vrijheid om zichzelf te ontwikkelen. Zodra hij in bed lag was het zijn tijd om zijn frustratie en zijn boosheid te kunnen uiten.

Na deze eerste sessie sliep het hele gezin weer.
Daarna heb ik persoonlijk nog een paar sessies met Patricia gehad om de puntjes op de ‘i’ te zetten en om echte duidelijkheid te krijgen over de situatie.

Dank je wel Patricia.
Ik weet nog steeds niet hoe je het doet, maar het werkt wel en ik ga proberen om het afgelopen half jaar aan slaap in te halen.
Namens het hele gezin, bedankt.”

 

*In verband met privacy zijn de namen weggelaten.