Een Shirodhara behandeling is een hele mooie en warme Ayurvedische behandeling die een diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning geeft.

Deze behandeling wordt traditioneel bij psychologische aandoeningen gebruikt en is doeltreffend bij mensen die grote mentale inspanningen moeten leveren, achter de computer werken of die last van bezorgdheid hebben.

Bij een Shirodhara behandeling lig je, aangekleed, op je rug en indien gewenst, worden je ogen afgedekt. De afdekking van de ogen leidt tot nog meer innerlijke rust.
Gedurende circa 45 minuten vloeit er warme olie, in een constante stroom, over je voorhoofd, met een nadruk op het 3e oog.

Dit zorgt voor een diepe innerlijke ontspanning en is zeer kalmerend voor de geest en zintuigen, met in het bijzonder het zicht en het gehoor.

Deze diepe en rustige ontspanning werkt door in je gehele lichaam op zowel het mentale-, als het fysieke vlak, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen!

Door het onbewust of bewust loslaten van spanningen, ontstaat er ruimte en de mogelijkheid voor blokkades om zich op te heffen.

Chakra punten kunnen zich weer met elkaar gaan verbinden en de energie gaat weer door je lichaam stromen.

Een Shirodhara behandeling is zeer geschikt voor mensen met de volgende Indicaties:

burn out, mentale uitputting, geheugen- en concentratieproblemen, hoofdpijn, slapeloosheid, oog- en ooraandoeningen, hyperactiviteit, angsten en depressie.

De shirodhara is echter ook een goede coaching behandelmethode.

Met name voor mensen die moeite hebben om hun problemen te bespreken of die hun vinger niet kunnen leggen op de oorzaak van een probleem.

De Shirodhara behandeling helpt dan om innerlijke rust te krijgen, waardoor je gemakkelijker een volgende stap kan zetten.

Het brengt letterlijk helderheid in het hoofd, maar is ook erg lekker om te ontspannen.

×